Sovraštvo do ponedeljkov

Ob nedeljah velikokrat nekaj časa posvetim preletu novic na Facebooku. Ker imam ponavadi ravno toliko časa, da ne vidim samo objave ali dveh kot med tednom. Ob tem pa opažam, da je vedno več objav, ki svarijo pred ponedeljkom. Ali pa zgodnje ponedeljkove objave, ki so ravno tako grozno naperjene proti ponedeljkom. In to nista samo objava ali dve na 100 drugih objav, ampak je skoraj vsaka tretja ali pa druga. 

Ne razumem, zakaj ljudje čutijo potrebo, da izpostavljajo, da ne marajo ponedeljkov. V bistvu sploh ne razumem, zakaj sovražiti ponedeljke. Dan, kot vsak drug. 
Prav, začenja se delo ... Pa služba in predavanja in tisoč ostalih obveznosti. Ampak saj si vsak izbere svoje zadolžitve. Ali ne iz zanimanja in ljubezni do dela? 

Ker jaz ... imam rada ponedeljke. Čeprav se niti moji vikendi ne razlikujejo kaj od tedna. Po dejavnostih in obveznostih, ki jih imam vsekakor se. Med tednom v študijskem letu se bolj posvečam študijskim obveznostim, čeprav nekaj dni na teden tudi delam. Vikendi pa so veliko bolj namenjeni delu. 

In ne morem reči, kaj imam raje. Teden ali vikend. Ker imam rada tako študij, kot svoje delo, mi vsak dan prinaša nekaj, za kar sem lahko konec dneva hvaležna. Veselim se tako ponedeljkov, kot tudi petkov :). 

Vsem pa, ki sodite v prej omenjeno skupino, želim, da bi spoznali, da vam ponedeljki daje priložnost za nova spoznanja in rast. Naj bodo dobrodošli tudi v vašem življenju.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...