Ne znam si predstavljati - neodgovorno, nesramno

Ne znam si predstavljati...
            Danes, ko sem prišla domov iz šole me je pričakala doma mama z neverjetno novico. Slišal jo je tudi Filip, ki me je prav tako pričakal. Ne spomnim se več o čem točno smo govorili, ampak mama je kar naekrat rekla: 
- Vesta kdo je noseč? Vajina kolegica. 
Midva razmišljava, razmišljava in potem Filip reče: 
- A kakšna najina bivša sošolka? 
- Ja, ****** je. 
         Mislim, da sva oba doživela šok. Da me ne bi kdo razumel napak - vesela sem zanjo in ji želim najboljše, prav tako otroku.. Ampak... Če bi poskušala preslikati njeno situacijo nase, bi se slika takoj podrla. 
         Stara bom komaj 19 let.. Pred meno je še matura.. Pa pet let študija in pisanje diplome ter magisterija in... Iskanje zaposlitve. V tem planu ni časa, ne moči za načrtovanje kakšnega naraščaja. Poleg tega pa se mi zdi, da tudi zrela še nisem dovolj, da bi lahko vzgojila kakšno majhno štručko v odgovorno, moralno, ljubeznivo osebo, ki se bo znašla v tem krutem svetu. Ker niti meni sami včasih ne uspe narediti tistega, kar bi bilo prav in bi morala. In ker bi tooooliko zamudila... 
        Mogoče, če bi obiskovala poklicno šolo in bi mi bil pridobljeni poklic všeč.. Bi tudi sama drugače razmišljala.. Tako pa ne morem.. Otroci pridejo na vrsto šele čez kakšnih 6 ali 7 let.. Sedaj bi se še nekaj časa rada jaz učila. Mogoče se sliši noro, ampak učenje je najlažja stvar, ki jo lahko počneš pri tej starosti. In je edina pot, ki se na razpotju razcepi na tisoč in eno pot. In lahko bom - no, v bistvu sem že - izbrala tisto, ki me najbolj veseli. Z otrokom se na vse te poti namesti jo zapornice, ki jih ne moreš odpreti.

Neodgovorno, nesramno... 
           Včeraj popoldan... Sedim za jedilno mizo in imam po njej razstavljene ankete za seminarsko nalogo pri psihologiji, ker sem ravno obdelovala podatke... In zazvoni hišni telefon,. Mami je bila ravno z nečim zaposlena, tako da sem se javila jaz.
- Simona? Tukaj (zobozdravniška) sestra ********.
-Aha, dober dan.
-Ti si naročena danes, ali ne?
-Sem ja.
-No, nisi, ker je zobozdravnica bolna. Ti bom postavila nov datum.
-Ali lahko čim prej, ker me zob boli, prosim?
-To mene čisto nič ne briga. Čas imam šele 24. aprila. Napiši si.
-Kaj? Kaj pa moj zobobol?
-Ne vem, če te res boli pa poojdi h komu drugemu, nasvidenje.

           Okeeeej.. Danes sem že malo bolj mirna, ampak včeraj pa me je imelo, da bi.. Šla tja in se nanjo zdrla kot na psa. Kaj njo briga, če pacienta boli zob????
           Ne vem kako vodi njene zapiske, ampak ko sem bila nazadnje tam, to je bilo v začetku oktobra, je zobozdravnica našla na enem izmed zobov začetek kariesa in se ji ni ljubilo, da bi ga kar takrat popravila. Verjetno se ji je mudilo na kakšno kavico ali pa je morala poklicat kakšno kolegico za klepet. Ne vem. Ampak takrat me je naročila za začetek decembra. Decembra nisem prišla na vrsto, ker je bila ravno takrat na dopustu. Potem me je naročila za februar, pa je bila bolna, mi prestavila na včeraj in je spet bolna. In ko po POL LETA razvijajočega se kariesa - zaradi njene lenobe oktobra - pojamram, da me boli zob, mi pa nadvse prijazna zobozdravnica zabrusi, DA KAJ TO NJO BRIGA?
          Se samo meni zdi, da je bilo to nesramno?? Važno da ona in draga zobozdravnica dobita gromozansko plačo in to zadovolji vse njune potrebe. Drugi pa se lahko zaradi njih magari s pormašino vrtajo v svoje zobe.
          In ko se slučajno odloči, da bo popravila kakšen tvoj zob, ji pa čisto po nesreči vrtalniček zdrsi iz zoba in pristane na tvoji dlesni. Auč! 
          V kratkem se zato nameravam prestaviti h kateri koli drugi zobozdravnici ali zobozdravniku. In ko bom imela to urejeno, bom šla do njiju in jima povedala svoje. Ne, ne bom tiho! Zakaj bi bila?
          Čeprav ne! Počakala bom na dan, ko bo blagovolila delati in mi popraviti zob in jo tam gladko in močno po pomoti (zaradi bolečine pri vrtanju) zagriznila v njen prst! (Kdo ve, mogoče mi bo celo hvaležna, ker bo lahko spet šla v bolniško..)

Pripis: Zvezdice ne cenzurirajo nikakršnih mastnih kletev, temveč imena :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...