Trip to Ljubljana

V sredo sem se podala na pot v Ljubljano. Prvič sem tako čisto sama šla v naše glavno mesto. In ker nisem bila na informativnih dnevih, je bilo najprej potrebno ugotoviti, kako se sploh pride iz železniške postaje na Fakulteto za matematiko in fiziko.

Večer prej sem si natančno ogledala zemljevid (kako zakon, da obstajata Google maps in Najdi.si zemljevid, ki ti pokažeta najbolj pametno pot). Ob tem pa sem se pogovarjala s prijateljem, ki je obiskoval to fakulteto in mi je še on dodatno obrazložil pot. Pot po Slovenski cesti in nato Aškerčevi. Mislim, da me je imel po tem, ko sem vsaj šestkrat obnovila pot, kar malo dosti. Ampak jaz sem hotela biti prepričana, da bom šla prav in da se ne bom izgubila. Za vsak slučaj sem si naredila še uporne točke poti..

Zjutraj sem se torej podala na železniško postajo in na srečo sem le ujela vlak - malo sem namreč šla pozno od doma. Pot se je začela dobro.. Če gledamo iz materialnega vidika, kajti sodoben vlak, ki bi moral peljati, je zamenjal starejši vlak in tako je bila tudi vozovnica 5€ cenejša. Na vlaku sem se udobno namestila. vmes napisala še nekaj sms-ov... Potem pa me je zagrabila grozna lakota. V torbici sem imela makovko, ki sem si jo kupila v Celju.. Ampak točno v tistem trenutku se je ob meni na lakoto spomnila tudi starejša ženska. Iz torbe si je vzela sendvič in ga začela odvijati iz folije. V trenutku je po vlaku zasmrdelo po nekih groznih klobasah. Zagriznila je dvakrat, potem pa si je iz torbe vzela še posodico z narezanim paradižnikom, ki je prav tako zasmrdel po vlaku. Moj želodec se je v tistem trenutku obrnil za 180° in samo še upala sem lahko, da bo zadržal vsebino prejšnjega dne v sebi.. 



Po dobri uri smo bili v Ljubljani. Iz železniške sem se podala na desno, da bi prišla na to opevano Slovensko cesto, pa me je kaj kmalu klicala bodoča sošolka, s katero sva bili zmenjeni, da se dobiva v Ljubljani, da je že končala z vožnjo in da pride kar do železniške. To je pomenilo olajšanje, ker je doma iz okolice Ljubljane  in sem bila prepričana, da bova zdaj pa res prav prišle.. 

Vir slike
Pa nisve.. Želela mi je pokazati lepšo pot - pot ob Ljubljanici in kar naenkrat sva se znašli na popolnoma drugem koncu Ljubljanje, kot pa bi se morali. Potem sva si pomagali z zemljevidi, ki so nalepljeni na avtobusnih postajah.. In končno našli pot! Na fakulteto sva prišli pol ure po njenem vpisu, ampak na srečo niso šli strogo po vrsti in sva se lahko tako obe uspešno vpisali. Kljub temu, da je njo zelo skrbelo zaradi zamude, saj drugače nikoli ne zamuja.. 

Za pot nazaj sva raje izbrali tisto preverjeno in vsem poznano Slovensko cesto... In prišli pravi čas. Tako da se je ona lahko odpeljala s trolo, jaz pa sem na železniško prispela tudi tako, da sem v miru lahko kupila karto, šla v trafiko po sok in se namestila na vlak.

Ko sem vstopila so bili skoraj vsi kupeji že polni, tako da sem porabila kar nekaj časa da sem našla praznega. Upala sem, da bom lahko sama tudi ostala, ampak sreča nekako ni bila na moji strani in zelo kmalu je vstopil mlad par.. Francoskogovoreči par. Tako da se sploh nismo mogli sporazumeti. No, v angleščini sta me uspela vprašati, če lahko prisedeta.. In čisto malo iz Ljubljane sta oba trdno zaspala. Ob vratih, z nogami na sedežih nasproti njiju. Celo pot sem razmišljala kaj naj naredim, če bosta v Celju še kar spala... Kako bom prišla z vlaka? 

Potem pa je na srečo bila malo pred Celjem objava, ki je zbudila vsaj fanta. Ko sem prijela svojo torbico je predvideval, da odhajam z vlaka in je zbudil še svojo punco in bila sem svobodna :)... 

Naslednjič, ko grem v Ljubljano.. Bo to verjetno takrat, ko sem bom šla izpisat iz FMF-ja.. Zakaj, kako in kam naj zaenkrat ostane v majhnem krogu ljudi, ki za to že vedo.. Širši krog pa bo za to izvedel, ko bo želja realizirana. Mislim pa, da sem se kar pravilno odločila (konec koncev sem se tudi za SŠ prepisala v zadnjem roku in izbira se je izkazala za najboljšo...)... Čeprav  mi bo malo žal za tole super sošolko, ki sem jo imela priložnost spoznati v sredo.. Ampak verjamem, da bodo tudi novi sošolci tako super =)!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...