Sprejeti.. Vsaj danes, če ne moremo celo leto :)..

Še ena pomembna stvar pri božiču je sprejemanje... Sprejemanje ljudi, ki niso tako čisto po našem okusu. Tistih, ki se obnašajo malo drugače, kot bi mi pričakovali od njih. Mogoče zaradi tega ali onega razloga. 

Pa vendar to še ne pomeni, da moramo z njimi postati kakšni dobri prijatelji... Se vsakodnevno družiti z njimi... In početi z njimi vse tisto, kar počnemo s tistimi, ki so nam resnično ljubi.

Dovolj je to, da poskušamo v njih najti vsaj nekaj dobrih lastnosti, zaradi katerih jih lahko spoštujemo in se v njihovi družbi sprostimo. Da jim kljub vsemu namenimo prijazno besedo ali nasmeh. Kajti vsak človek ima dobre lastnosti in ima pravico biti ljubljen, ne glede na vse njegove lastnosti, ali na lastnosti ki ga definirajo v družbi. 

Mar se ni Jezus ravno zato, da bi nam pokazal bistvo, rodil tako kot se je? V revnem hlevu...

Ravno zaradi tega, kar nas uči On, Princ Luči, me velikokrat presenetijo ljudje, ki ne znajo pogledati človeka malo bolj globoko. Ki vidijo samo tisto, kar se kaže na površini. Toda vsak, ki je kdaj poslušal kaj o psihologiji, lahko pove, da je vedenje odraz našega notranjega doživljanja. 

Velikokrat delamo napako, ker človeka obsodimo tako na prvi vtis in ne želimo slišati njegove zgodbe. Ali pa se nam ne zdi pomembna. Resnica pa je, da lahko ravno ta njegova zgodba razloži njegovo pojavo.

Zato poskušajmo vsaj danes, če čez leto nimamo časa za takšna dejanja, poskusiti razveseliti koga, ki nam ni tako pri srcu, z nasmehom ali kratkim klepetom. Mogoče pa ravno takrat ugotovimo, da ni tako slaba oseba, kot smo mislili ;)...

Komentarji

  1. Res je, lahko bi rekli, da ne smemo presojati drugega z lastno zgodbo, pač pa z njegovo

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...