Veseli december si nahko narediš sam :)..

Pa smo ga dočakali - veseli december... No ali pa malo manj veselega, kot ponavadi.


Poleg zadnjega meseca v letu pa smo dobili še en kup stvari.. 

1. Prvi sneg, ki se žal ni obdržal, je pa za seboj pustil precej mrzlo ozračje. 
Opazovala sem ga samo iz toplega stanovanja.. Prav nisem našla motivacije, da bi šla ven, tako kot leta prej. Pa saj je tako še dežavalo med snegom, tako da nisem nič zamudila =P.. 

2. Novega, četrtega, predsednika republike Slovenije
ki je na dobri poti, da razpade, ali pa da proprosto umrejo vsi njeni prebivalci.. Čeprav bi način, na katerega smo ga dobili, bilo potrebno razveljaviti.. Ker od kdaj je glas Slovenije tistih 41.9% ljudi, ki so se prikazali na volišče? Kje pa je ostalih 58,1 prebivalcev? Kakšno je pa njihovo mnenje? 
Mislim, da če je takšna udeležba, kot je bila tokrat - torej krepko pod 50% nezaupnica obema kandidatoma in bi preprosto morali razpisati nove volitve - z novimi kandidati. 
Kako bo Pahor Slovenijo izvlekel ali potunkal v gnoj ne morem napovedati. Sama sem v zadnjem času dobila precej drugačno mnenje o njem, kot sem ga imela v prvem krogu volitev, ker sem izvedela par pomembnih stvari iz ozadja. 
Ampak, v redu, si rečem. Pa dajmo človeku priložnost, da naredi tisto, kar najbolje zna. Mogoče pa bo presenetil :).. 
Se pa človek seveda vpraša, koliko bi bili na boljšem, če bi Drnovšek še živel in bil naš predsednik. 

3. Božične pesmi na vsakem radiu, na vsake 10 minut,... Božični okraski po vse trgovinah in  po mestih (že 5. se bodo prižgale takšne in drugačne lučke), v mestu je že odprta hišica s kuhanim vinom,
vse toliko prej, da do Božiča človek že izgubi tisto pravo navdušenje in izkupiček vsega je, da božičnega vzdušja, takrat ko bi moral biti,  ni več... 

4.  Adventni čas
ki ga nameravam bolje izkoristiti kot lani :).. Ja, pri verouku smo spet izdelali adventni koledarček, le da je letos veliko bolj mamljiv, saj smo dodali bombone za vsako uspešno narejeno nalogo :).
Se je pa začelo z adventnimi delavnicami v našem župnišču in bilo je prvič (vsaj kar se spomnim), da sem bila prosta delavnic in sem lahko krožila po glavnem prizorišču in otrokom pomagala delati venčke. Naredila sem tam okoli štiri, potem pa je prišel na vrsto še moj.. Ki je letos bolj bogato obložen kot je bil lani, dodali pa smo še dva okraska... 


In za konec: Kljub stanju, kot ga imamo trenutno v naši lepi deželici (U, danes demonstracije tudi v Celju - medtem ko bomo nekateri pridno sedeli na predavanju iz psihologije), si lahko december naredimo lep.. V družbi naših najbližjih in v naših srcih :)..

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...