Knjigi meseca januarja..

Če mi zdejle nardiš karkoli, se ne bom spomnila, koliko knjig sem prebrala ta mesec... No, kaj veliko jih ni bilo.. Tiste pa, ki sem jih uspela prebrati, že niso bile tako dobre, da bi si jih zapomnila. V spominu mi je ostala le ena, ki sem jo brala pred kakšnima dvema tednoma in ena, ki jo še kar berem, ampak ima vpliv name :).. V glavnem, te dve pa res priporočam! 

BEBO - O fantu, ki je bil malo tako; Jure Černič



Kritik o knjigi pravi takole:
Kratke in prisrčne zgodbice o dečku Benjaminu, ki je malo drugačen kot drugi otroci, bolj počasen in neroden, a ima starejšega brata, ki ga sprejema brez zadržkov, in zlato mamo, ki ga ima neizmerno rada. Z očetom ima sicer nekaj težav, pa tudi z nekaterimi iz okolice, a pomembno je, da je vztrajen, iskren in načelen. Vsi predsodki so odveč in razlike niso pomembne. Šteje le tisto, kar ljudi povezuje. Topel in iskren literarni prvenec, ki že po nekaj straneh privabi solze v oči, tudi odraslemu bralcu.
Renate Rugelj; Bukla 82-83

In ja, knjiga je res napisana na tak način, da se jo zelo hitro prebere (za tiste, ki nimate časa)... Ko prebereš prvo zgodbico, te neka sila vleče, da prebereš še vse ostale. V enem trenutku ti po licu polzijo solze, v drugem pa čutiš tisto iskreno in nenarejeno srečo tega dečka. Osebno mi je bilo težko razumeti očetov krut odnos do lastnega otroka, ki pa je popolnoma navdušen nad očetom in ne vidi, kako ga ta v resnici prezira. Ampak konec knjige je čisto pozitiven. Iz kogarkoli se - tudi, če ga ima ves svet za odpisanega in nesposobnega - lahko, ob primerni pomoči seveda, razvije človek, ki ima določene talente bolj razvite, kot marsikateri "zdrav" človek..

KAJ NAM KRISTUS POMENI DANES? - Jürgen Moltmann 

"Vsem, ki jih skrbi zase in za svoje življenje ter so v sebi negotovi, bomo rekli: Ne umikajte se vase, sodelujte, posegajte v dogajanje! Le kdor najde božje kraljestvo, najde sebe in kdor se zares in resnično najde, ta najde božje kraljestvo, kajti božje kraljestvo je tudi znotraj, zelo globoko "znotraj nas". Sodelujte mv božjem kraljestvu in naj se že danes delno vidno udejanji prerojenje vseh stvari, ki ga bo Kristus dovršil, ko pride njegov dan. Oživite, kajti vaše življenje prihaja!"
Iz zadnje strani knjige... 

Zagotovo ni knjiga, ki bi jo lahko prebral v enem dihu, ampak zahteva od tebe veliko premišljevanja... Veliko poglabljanja in kdaj pa kdaj uporabo kakšnega slovarja.. Ampak... Ko se dokoplješ do bistva posameznih delov.. Te lahko pripelje bližje k Bogu ;)...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...