Kdo je zdaj tu gospodar?!

To, da po dvoletnem sobivanju z mačko domov prineseš še eno, vsekakor ni najboljša odločitev. Ker je toliko stvari, ki lahko grejo narobe.

Mačke hitro postanejo gospodarji svojih domov. So pač samostojne, samovšečne in same sebi se zdijo pomembne. Spijo, kjer jim paše ... Se sprehajajo, kjer jim paše (razen na res izrecnih mestih, kjer imajo prepoved) ... Če bi rade jedle, kar jedo lastniki, morajo to tudi dobiti, ker če ne, se lahko posloviš od miru pri obedu ... Skratka, dom postane njihov ... 

Dobro, dokler (v našem primeru) ne pride kdo na obisk, ker potem se je pač treba skriti v najbolj skrit kotiček.

Tačka je bila čisto tipičen mačji gospodar. 

Računalnik se čez en čas pač prijetno segreje...
Potem pa sem kar naenkrat prišla domov z veliko škatlo in iz nje potegnila črno kepico. Ki je bila prvi dan še nekoliko prestrašena, potem pa se je razživela in si začela dovoliti vse. 
Namesto svoje hrane (za mladičke), v svoji posodici, je napadla Tačkino hrano (Tačka se ji je maščevala tako, da je pojedla njeno hrano), njena lastna voda tudi ni bila dovolj dobra, je raje pila Tačkino, čeprav s svojo velikostjo komaj doseže do nje.. 

Škatla za WC se tudi ne more primerjati s Tačkino (čeprav je visoka in komajda prileze noter) ... 

Tačka pa, prestrašena kot je, se ji sploh ni upala približati, cele dneve se je skrivala v omarici pod telefonom. Delala velike ovinke, ko se je mala igrala kje na sredini prostora.. Zdaj pa se je že toliko opogumila, da pride zraven in jo vonja ... Dokler je mala ne pogleda v oči, ker potem zapiha nanjo in skoči stran. 

Stvar je prišla že tako daleč, da bi se mala rada igrala z njo in prihaja k njej, ona pa gruli nanjo, da bi jo prestrašila. Ampak mala je neustrašna in se ji še vedno bliža.. Tačka pobegne, mala pa teče za njo.. Lepo prosim, pri velikosti Tačke, krempljih in zobeh, ki jih premore, se ona boji male kepice... 





Verjetno je to, da je Tačka tako zelo prestrašena, dejansko prednost. Ker če ne bi bila prestrašena, bi se lahko že grdo spravila nanjo. Za zdaj jo je poskusila dvakrat udariti, ampak ker sem jo videla in jo kregala, tega ne poskuša več. 

Se je pa v tem času zelo spremenil njen karakter. Na bolje. Ker vidi, da se mala pusti veliko cartati in je ljubosumna nanjo, se zdaj pusti čohat tudi ona. V nedogled. Prej te je v manj kot minuti napadla, pogrizla in popraskala. Zdaj pa bi se ona samo cartala in cartala.. Krempljev in zobov pa tudi ne uporablja več. Sploh.. 




Smili se mi. Ker ne more - no lahko bi, če ne bi bila preponosna in bi se spoprijateljila z malo - več početi vsega, kar je prej... Edina stvar, ki je še vedno samo čisto njena, je nočno spanje pri meni :).. 

Še ena stvar je, ki ji je verjetno dala neizpodbiten dokaz, kdo je zdaj tu šef.. So nezakopani kakci nove mačke (v tropih morajo svoje vonjave zakopavati vse mačke, razen tiste, ki je vodja.. njen vonj se lahko širi, ostale pa ga morajo iz spoštovanja do nje skrivati). Saj ne, da jih ne bi želela zakopat.. Samo ne zna jih. Ni ji še čisto jasno, da more kopati v škatli, kjer je pesek, ne pa po stranici škatle, ali pa, ko že pride ven iz škatle. 

Ampak saj čez čas bosta postali neločljivi prijateljici.. :)

Takole se igra z vsem, kar najde.. v enem trenutku napada želvico, v drugem zagleda kosmato žičko in se zapodi vanjo, potem je na vrsti miš...
... Tačka pa jo izza kota takole grdo gleda in se sprašuje, zakaj je mali črni vragec tako hiperaktiven..
P.S1: Z mamo imava veeelikoo srečo, ker nobene mačke ni bilo treba učiti kam iti na WC, ampak sta obe že prvič uporabili mačji WC.

P.S2: Črna mačka je v zapisu poimenovana kar "mala" zato, ker se še nisem spomnila pravega imena zanjo. Za imena pa reees nimam domišljije.. Kakšen zunanji predlog mogoče :)?

Komentarji

  1. Ta mali je zdaj ime Mica.. In ja zdaj se bolje razumeta s Tačko.A ne Veverička?

    Firbčna Šoja :P

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...