Septembru..

September.


Hitro je minil čas od lanskega do letošjega septembra. Čeprav se mi velikokrat ni tako zdelo. Ampak zmeraj je tako, da nam čas teče počasi, bodisi zaradi preveč ali premalo obveznosti. Ko pa mine, se nam zdi, da je minil s svetlobno hitrostjo
To lastnost časa je pač potrebno vzeti v zakup. Ko gledamo nazaj, se vse zdi krajše in lepše..

Jesen se bo začela :)! Prva stvar, na katero pomislim ob obračanju koledarskih listov. Žal ni več tako čarobna kot včasih.. Tako težko je v današnjih časih določiti neko normalno mejo med letnimi časi. 

September pa kljub vsemu ostaja tisti čaroben mesec.. Mesec začetkov in koncev. 

Šolarji so že prestopili prag svojih šol. Se vrnili med svoje prijatelje..Študente to seveda še čaka.. Pred nekaj dnevi sem slučajno naletela na predsednikovo poslanico ob začetku šolskega leta..
"Počitnic je konec. Hura!" / "V šoli se boste dobro počutili, se imeli lepo in zabavali, našli boste nove prijatelje, morda se boste celo zaljubili." / "Zelo boste radovedni in to je super." /  "Postajali boste zrelejši, pametnejši in odgovornejši. Prav vsak od vas se bo oblikoval v unikatno osebnost. Učitelji in profesorji vam bodo pri tem pomagali po njihovih najboljših močeh." / "Starši pa vas ne bomo obremenjevali s skrbmi in stiskami, ker je prav, da je vaš svet lep, poln upanja in sanj o prihodnosti.
Več boste znali, bolj boste to prihodnost lahko oblikovali po svoji podobi. Šola je točno to, kar potrebujete za to." - Borut Pahor
Človek se ob tem lahko resno vpraša.. On res verjame v vse, kar je povedal, ali pa samo skuša v rožnato obarvati našo črno sedanjost? - Ker če je tisto prvo.. Še dobro da imamo nekoga, ki ostaja optimist in verjame v lepše čase.. Dokler namreč verjame v to, se bo tudi boril zato.. Upajmo :)!

Kakorkoli.. 
Jesen.. 
Komaj čakam sprehode po kupih pisanega listja.. Ki pod nogami tako lepo šumi in pomirja..

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...