Brucka. Ponovno.

Letos pa za celo študijsko leto, seveda. In čisto zadnjič :).

Lani sem bila neuradno (uradno sem bila vpisana na prejšnji faks do začetka avgusta).. Hm... Čakajte, koliko že? En teden?! Dva!? No, kakor dolgo je že bilo, sem vesela, da so Maribor, FNM in vsakodnevne vožnje z vlakom že zdavnaj preteklost.

Letos pa nameravam vztrajati celo leto. Pa še potem dve. In mogoče še dve. Ker verjetno me bo prijelo, da bi raziskovala še dodatni dve leti. 

Ker veste kaj? Fakulteta za logistiko je vsekakor prava izbira. In prijazna izbira. Fakulteta, ki da jasno vedeti, da nisi le številka :). 

Medtem, ko so (ste) ostali študentje že dobro zagrizli v snov predmetov prvega semestra (in imajo (imate) že kaj domačega dela) smo se mi ta teden samo družili in spoznavali fakulteto. Imeli smo proščen uvajalni teden, ker nam je vodstvo fakultete želelo narediti čim lažji prehod iz starega načina življenja v študentskega. Definitivno jim je to super uspelo :)!

Prvi dan smo imeli srečanje z dekanom in prodekanico, ki sta nas v svojem nagovoru na zelo prijazen način spustila na realna tla. Da bodo naši dnevi na fakulteti seveda naporni, s svojim prizadevanjem in vključevanjem v življenje pod eno streho, pa si jih lahko naredimo prijetnejše. 
Naredili smo tudi en dolgi odmor v avli, kjer so nas čakali kava, čaj in rogljički.Odmor mi ni bil čisto nič všeč. Ker nisem nikogar poznala in sem bila tam kot osamljen kupček dreka. In s komerkoli sem poskušala (sicer pozitivno) navezati stik, tisti ni bil iz UNI, ampak VS programa. 
Ko smo se vrnili v skupno predavalnico, pa se mi je nasmehnila sreča. Poleg mene se je usedlo dekle, vpisano na UNI in takoj sva si imeli veliko za povedati. Od takrat sva nerazdružljivi v času, ki ga preživiva na faksu. Ona je mojster v družboslovnih predmetih, meni ležijo naravoslovni in skupaj bova verjetno premagali vse predmete :). Pa še nekaj naju druži.. Obe sva lani obupali nad svojo izbiro.
Potem smo odšli v delavnice, kjer smo razmišljali o tem, kaj je za nas logistika. Za našo mizo se nas je zbralo osem mojstrov, ki nismo znali odgovoriti na to preprosto vprašanje, kaj logistika sploh je.. Smo ostali samo na stopnji "transporta", zato smo vprašali strica Googla. No, kasneje na predstavitvi vseh plakatov, ki jo je vodila izredno prijazna asistentka, smo izvedeli, da smo s tem dejanjem dokazali, da smo na dobri poti, da postanemo dobri logisti. Ker se znamo znajti in poiskati prave podatke. Zvedeli smo tudi to, da se moramo po faksu samo še naučiti, kako prodati svojo kožo, ker bomo draga delovna sila, če bomo le znali poiskati prave priložnosti.

Drugi dan smo se srečali s tutorji (prisotni so se vsi izkazali za velike face), spoznali vse dejavnosti in organizacije, ki delujejo v sklopu naše fakultete in še višje. Spoznali smo knjižnico, njen način delovanja, iskanje virov (le to so nam pozabili pokazati, kje se knjižnica sploh nahaja). Pozornost smo posvetili tudi pisanju vseh mogočih pisnih del, ki jih bomo v prihodnosti morali oddati (in zahvaljujoč temu hitremu tečaju, ne bodo navadni zmazki) in temu, kako hudo kaznivo dejanje je plagiatorstvo... Podpisali smo kodeks, da se bomo povsod obnašali kot dostojni predstavniki fakultete in bodočega poklica.

Danes pa smo imeli srečanje še z AIPSOM in BLEND-om - da bomo vsi vedeli, kje najti svoje e-obveznosti in jih pravilno izpolnjevati. Še ena izmed res super stvari naše fakultete je ta, da pol predavanj in vaj opravimo kar elektronsko =P.

Ja, nikakor nam ni šlo slabo. In verjamem, da nam tudi v prihodnje ne bo šlo :). Najboljša stvar pri vsem skupaj je pa itak urnik. Ker moramo povprečno na teden samo dvakrat na fakulteto (v res skrajnih tednih celo trikrat).

V ponedeljek pa začnemo zares.. Z angleščino, računalništvom in informatiko in organizacijo procesov. Za sredo nam ostane samo še teorija sistemov

Bomo zmogli? - Bomo ja! (Povzeto po risanki Mojster Miha)

Zakaj? 
1. ker moram, po zakonu namreč nisem več upravičena do kakšnih "kiksov"
2. ker je na faksu za zdaj res luštno in ker nimam nobenih težav s tem, da bi se mi upiralo it na faks (prednost je tudi v tem, da imam do tja okoli 6 minut sprehoda)
3. ker me je stvar začela resno zanimati in sem prepričana, da me bo tudi v prihodnje
4. ker se bom, če ne bom mela odličnega povprečja, resno razočarala...

Študentsko življenje, jaz sem pripravljena :)! (Tokrat pa čisto čisto za res!)

Komentarji

  1. Ko sem se odločala v srednji šoli za fakultete... je bila to moja prva ideja :) Ampak potem sem videla neko fiziko in ne vem kaj... pa mi ni bilo več ušeč :) Srečno ti želim!

    K :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oooo a res? Nisem vedela.. No, škoda, da te je fizika zmotila :).. Veš na kolk kavic bi lahko šle, pa kako zelo ti ne bi bilo žal, da si na našem faksu ;)?
      Za fiziko pa ne vem, če jo mamo, zaenkrat samo mehatroniko v naslednjem semestru. Ampak tudi težji predmeti morajo bit zraven ;)..
      Lepo se imej :)!

      Izbriši
    2. Jaaa, seveda :) Ja kavice all time.... + tega bi se mogla vozit z avtom ali pa tam živet... Kar v vsakem primeru ne bi bilo ugodno predvsem za moje starše (meni bi kar pasal kak študencu. ubistvu celo pogrešam tako življenje).... :)
      Jaa eto mehatroniko se tut spomnim, da je :) Ma ja, lej meni je tudi naš fax najboljši in najkulejši in resnično uživam (kljub kakim padcem in nevšečnimi predmeti in profesorji) :))
      Čaoo

      Izbriši
    3. Saj, če nimaš občutka, da je tvoj faks najboljši in najkulejši.. Potem zapravljaš tam čas :). Keer ti je vse, kar moreš naredit v muko..
      Hehe, kaj pa veš, mogoče pa naju kdaj kaj privede v isti kraj ;).. Ko bova bogati in bova lahko denar zapravljali za kolikor kavic bo pač treba na dan :P..
      Uživaj :)!

      Izbriši
  2. Kje je pa blog "knjige meseca septembra"?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se opravičujem, da sem ga pozabila, bo še nastal v kratkem. Čeprav nimam, žal, nobenih dobrih priporočil.

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Hvala :)!
      P.S.: Upam da bodo vse tele želje vsaj malo pomagale ;)..

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...