Knjige meseca septembra

Da vam razodenem, kaj (ne)pametnega sem brala v septembru. Seznam je skromen in ga niti ne priporočam nikomur. Mene je razočaral. 
Torej danes bolj kot priporočeni seznam za branje knjig, izogibaj se teh knjig! 

S Patricio sva bili v knjižnici in nenadoma me je prijela želja po tem, da bi prebrala Sex v mestu. Ker me je nadaljevanka vsekakor prepričala. Pa sem šla in jo našla. Poleg nje pa še dve drugi knjigi, ki sta se zdeli nekako povezani z njo. 

DNEVNIKI CARRIE BRADSHAW; Candace Bushnell
Vir slike
Pred Seksom v mestu je bila Carrie Bradshaw dekle iz malega mesta z velikimi sanjami. Zgodba se začne v zadnjem letniku srednje šole. Carrie je na pragu odraslosti, prosti čas pa preživlja s svojimi najboljšimi prijateljicami, s katerimi je že od otroštva nerazdružljiva. Toda nato na njihovo šolo pride Sebastian Kydd in boleča izdaja prijateljice postavi na glavo Carriejino razumevanje sveta in življenja.

Roman Dnevniki Carrie Bradshaw je s svojimi nepozabnimi liki zgodba o tem, kako začne povsem navadno dekle razmišljati s svojo glavo in kako se razvije v bistroumno ter pronicljivo pisateljico. Spoznali boste njeno družino in izvedeli, kako je začela pisati, zakaj so ji njena mladostniška prijateljstva in odnosi pustili neizbrisen pečat ter vse o prelomnih dogodkih in ganljivih trenutkih, ki so Carrie pripeljali v njen ljubljeni New York, kjer bo začela novo življenje.
[Kopirano iz strani Bukla.si]

 

POLETJE V MESTU; Candace Bushnell
Vir slike

Zgodba o preobrazbi ene največjih kultnih ikon popkulture naše generacije po njenem prihodu v New York.

Poletje v New Yorku je čaroben čas in Carrie se zaljubi v vse – prijetno cimro, čudaške slavne osebnosti, butik z vintage oblačili, divje zabave,glamuroznega moškega, ki ji pomaga, da se postavi na noge. Najboljšeod vsega pa je, da zdaj obiskuje pisateljski seminar, kar je prvi korak na poti k uresničitvi njenih sanj.
Roman Poletje v mestu prinese presenetljiv preobrat, ko se Carrie prepusti toku Velikega jabolka in iz podeželskega Vrabčka – kot ji pravi Samantha Jones – postaja oseba, kakršna si je vedno želela biti. Stežka usklajuje preteklost s prihodnostjo in spozna, da je uspeti v New Yorku težje,kot si je kdaj mislila.

Z inteligentnim in iskrivim humorjem je Candace Bushnell uspelo napisati nepozabno zgodbo o tem, kako je Carrie srečala Samantho in Mirando in kaj je dekle iz majhnega mesta preobrazilo v najbolj nepozabno kultno ikono New Yorka, v Carrie Bradshaw.
[Kopirano iz strani Bukla.si]

S tem, da bi vam sama napisala obnovi, se sploh nisem poskušala mučit. Ker se ne spomnim skoraj ničesar. Predhodnici Sexa v mestu sta sicer še nekako luštni. Knjigi sta polni humorja, tok besed je tekoč. Zlahka slediš dogajanju v sami knjigi. Spoznaš Carrie v njenih mladostnih letih in spoznaš, kako se je srečala z Mirando ter Samantho. [Čeprav sem ves čas branja "Poletja" imela občutek, da je Samantha vsaj 15 let starejša od Carrie.] 
Če je v vas res močna želja, da poznate predzgodbo Sexa v mestu... Pa dajte prebrat - ampak res samo če je nujno :)!

SEX V MESTU; Candace Bushnell
Vir slike

Sex v mestu je zbirka kolumn pisateljice Candace Bushnell, ki temelji na zgodbah njenih prijateljev. Prvič je bila objavljena 1997 in potem ponatisnjena v 2001, 2006 in 2008. 
Kolumne je začela pisati leta 1994 za The New York Observer. Kmalu so po njih začeli snemati televizijsko nadaljevanko (1998-2004) in jim dodali dva celovečerna filma.
[Povzeto po članku na Wikipediji; Sex in the City]

In obnova? Je ni. Logično. Kolumn pač ne moreš povzeti. So pa tako narejene, da bralca čisto zmedejo. Ne veš več o kom piše, kdo sploh piše... Nič ne veš, ko prebereš knjigo do konca. Čeprav si gledal veliko delov nadaljevanke. Edina oseba, za katero veš, o kom se govori je gospod Živina. Res edina. 
Torej... Če vam je nadaljevanka ljuba.. Nikar ne posezite po tej knjigi!




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...