Mali "p" in veliki P

Prijatelji bi naj razumeli. Življenje, srce, spomine, prihodnost, sedanjost, stisko, srečo in ljubezen. Ker zato so prijatelji, kajne? Da vedo in da gredo tja, kamor je treba. Po vseh poteh, ki so nam namenjene. 

Skupnih poteh. Ne glede na to, kako strme so te poti, kako široke ali ozke so, koliko strmih skal je na njih, koliko brezen premorejo ... Ker za prijateljstvo ni ovir. No, vsekakor so ovire - ovirčice za "prijateljstvo", nikakor pa ne za Prijateljstvo. 

Prepričana sem, da če želiš ostati ob nekom ... zares ostati, obstati in hoditi ob nekom (z roko v roki) nič od prej naštetega (pa lahko vse stvari vzameš dobesedno ali metaforično) ne prepreči tega. Prijateljstvo najde način, da obdrži dlan v dlani, ko se zdi še tako nemogoče in kako obstati v neskončnosti. 

Če so vsi udeleženci za ... 

Ko pa nekdo ne želi več slišati in razumeti in ostaja na svojem bregu pa čudeži prijateljstva niso več mogoči ...


Vir slike
V zadnjih dneh (zadnjem mesecu) sem spoznala, kdo so osebe z malim "p", ki se poleg tega skriva še v narekovajih in kdo so osebe z velikim P, ki se ponosno razkazuje svetu. 


Hvala vsem, ki ste mi pokazali, kaj pomeni prijateljstvo in skozi kakšne faze mora. Najprej tistim, ki ste mi pokazali, kaj prijateljstvo ni. Kako hitro lahko lažni odnosi propadejo, ko je potrebno vložiti nekaj truda ... ali ko je potrebno počakati ob strani, ampak hkrati biti ob, kot še nikoli prej, biti potrpežljiv ... sprejeti nove stvari ampak hkrati ohraniti stare ... povedati nič in hkrati veliko ... in sprejeti kar je težko ... 

In hvala predvsem tisti(m), ki ste pokazali, da obvladate vso to težko umetnost in vam ni škoda truda zame. 

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...