Birmanci so odgovarjali...

Zanimivo je, da birmanci, ko vidijo da bo za njihovo zadnjo možnost izpraševalec nekdo drug in ne David, takoj pomislijo: "Eh, sej Simona bo pa prijazno popustila in bomo vsi naredli..". Ampak žal ni vedno tako, da sem bolj prijazna od Davida. Oziroma vsaj tako obupana nisem kot on. Vsaj bila nisem. Na čistem začetku, ko sem prišla k prvi skupini.

Mislim ja, sej že nekaj let sprašujem takole v zadnjih tednih pred birmo in vem kako je, če se birmanci tistih nekaj vprašanj naučijo v zadnji uri pred veroukom. Ampak včasih je bilo zabavno, ker smo bili v skupinicah in smo se potem zafrkavali iz odgovorov, ki smo jih slišali. In takrat je vsak prevzel samo en sklop vprašanj in je šlo hitreje...

Danes pa so vse, od molitev in vseh sklopov, delali pri meni. Z nekaterimi sem "predelala" skoraj vsa vprašanja v določenem sklopu. No predelala... Prebrala sem vprašanje in si sama odgovorila nanj. Vse zato, da sem na koncu lahko naredila tistih 5 plusov in se pod sklopom podpisala. In si oddahnila.

Da lahko grejo vsi k birmi - no, kot da drugače ne bi šli..

In ja, spet se je nabralo nekaj cvetk... pri katerih nisem vedela ali naj se smejim (čeprav vem, da je neprijetno da se ti nekdo smeji, medtem ko ti nimaš pojma, ampak se trudiš), ali naj sploh popravim odgovor ali naj samo grdo pogledam...

- največ o Jezusu izvemo v Mojzesovih knjigah 
- Adam in Eva sta naredila smrtni greh (ker za izvirni greh še slišali nismo...)
- Peter je stal pod križem, medtem ko je bil Jezus križan..
- Janez je v prvem vprašanju stal pod Jezusovim križem, ampak pri naslednjem pa ga je že zatajil (mislim, da bi v tem primeru res imel toliko poguma, da bi ga objokoval pod križem, ja..)
- Sveto družino sestavljajo Marija, Jezus in Bog (Jožef je pač tam nekakšen prisklednik)
- nekdo drug pa je prepričan, da ima pa Jožef le večjo vlogo in na vprašanje kdo je Jezusov oče samozavestno odgovori: Jožef
- praznujemo praznik Jezusovega pobega v nebo (ko ga preimenujem v Jezusov vnebohod, dobim nazaj vprašanje: "A to tudi obstaja? Nisem vedel.")
- vsako nedeljo obhajamo spomin na zadnjo večerjo (da bi ohranjali vstajenje je malo tako, ker to ni vidno pri maši)
- največja zapoved, ki jo je postavil Jezus je NE UBIJAJ! (za tisto o ljubezni do Boga in bližnjega še slišali nismo...)
- krsta ni brez belega oblačila (zanimiv pogoj, koliko krstov potem ne bi smeli izvesti, ko starši oblečejo svoje otroke v razne barve ob tem prazniku)
- zakrament svete birme lahko podeli samo papež (mmmm bogi papež, koliko birm bi moral dati skoz v enem letu po vsem svetu...)
- najpomembnejše dejanje pri sveti birmi je prejem hostije (pa sem mislila, da je to pri prvem svetem obhajilu.. in da potem to postane popolnoma običajna stvar za ljudi, ki hodijo k maši..)
- Pismo Korinčanom se nahaja na začetku Stare zaveze (full gre skup, da so že takrat oznanjali Jezusovo besedo, ko še vedeli niso, da prihaja...)
- Danijel in Izaija sta bila apostola... 

Najhuje pa je.. Da so takšne stvari "streljali" tudi ministranti in kandidati za animatorje.. Jap, veliko perspektive vidim v prihodnosti med mladimi v našem župnišču :)...

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...