Pust širokih ust

Klooovn 
Po starem običaju naj bi pust preganjal zimo. No letos mu to definitivno ni uspelo. Mogoče bo po današnjem dnevu kaj več uspeha?
Po vsej Sloveniji, razen v Celju, ki bo ostalo zakopano v snegu, ker letos ne bo pustne povorke. Lani sem se na široko pritoževala nad organizacijo na Glavnem trgu, kjer res ni prostora za takšno prireditev. No, letos imam še večjo pravico do pritoževanja, ker smo Celjani ostali sploh brez pustne povorke! Zaradi del v mestu, pravijo. Ampak saj na Prešernovi še nič ne kopljejo. Prav tako ne po Glavnem trgu. Torej bi povorka vseeno lahko stekla.
No, mogoče pa bo zato naslednje leto, ko bomo imeli lepo, prenovljeno mestno jedro, zato kaj večja udeležba na povorki :). In bo mesto spet preplavljeno z raznoraznimi maskami (tudi meni najljubših političnih =D, pa tistih res izvirnih...), tako kot v časih mojega otroštva :)..

Zaznamek za naslednje leto: obiskati pustno povorko na Ptuju (ne karnevala, ker karnevali so dolgočasni - v soboto sem ga gledala na televiziji, letošnjega... In vsaka druga maska so bili orači in pokači, vsaka četrta pa Cigani..)...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...