Kopičenje stvari

Včeraj sem pri sosedi izvajala pomladansko čiščenje part 1 (tudi doma sem tukaj nekje na sredini..). Prevetrili sva omare. Saj veste: najprej damo vse ven, zbrišemo prah v omari (ki ga itak ni) in potem pospravimo vse nazaj. V drugačnem vrstnem redu in lepo zloženo (tako da se robovi 100% ujemajo!). No, saj tudi jaz na vsake toliko to naredim doma..  

Ironija pri njej pa je ta, da je za vsako drugo stvar rekla: "Tega pa sploh ne nosim, kaj naj?" ali: "Tega pa res ne bom nikoli več potrebovala, kaj naj?"... Na koncu pa sva vse te stvari vseeno zložili nazaj v omaro. Tja nekam nazaj, da bi se čim manj videle. Ampak ostati pa morajo tam, ker mogoče nekje nekdaj pridejo še prav. 

Ali ne počne tega večina starejših ljudi (no pa tudi kak mlajši bi se našel tukaj)? Kopičijo stvari v nedogled. Ker nekoč bodo pa nekaj takega sigurno potrebovali. Sigurno
Realnost pa je taka, da so polni vsi predali, omare so do vrha napolnjene s stvarmi, ki jih potem uporabijo v 20% ali pa še celo manj. Zakaj preprosto ne morejo zavreči stvari, za katere tako ali tako vedo, da jih ne bodo potrebovali?! 

Ne, ne razumem tega. Kljub temu, da je bil moj ati točno tak!
Prisežem, da sva z mamo dva tedna samo metale stran neuporabne stvari. V enem tednu pač ne moreš zafilati vseh štirih kontejnerjev za smeti, ker kam pa bodo sosedje metali svoje smeti? 
Trideset kil vijakov, matic in žebljev.. Tudi takih zvitih, zlomljenih in rjastih, ki jih res ne moreš uporabiti. Ampak bili so tam.. Pa par kuhinjskih elementov, ki so bili v kompletu in jih v kuhinji nikamor več ne moremo dati, so pa bili dobri za shranjevanje 1000 in 1 stvari. Pa star električni štedilnik (no, ta je še zmeraj tu, ker ni nikogar, ki bi ga nesel dol po stopnicah), za katerega res dvomim, da še deluje... Pa ključavnice za kolo, ki smo jim že zdavnaj izgubili ključe.. Pa preluknjane zračnice, ki se jih da še zakrpati.. Pa dva stara radia, ki itak nista več delovala.. Veeeeliko kozarcev, ki so že zdavnaj izgubili kolege iz kompleta...
Pa omara srajc v katerih ga nikoli nisem videla.. No in kup cot ter par copat, ki jih je dobil za darila pa mu jih je bilo škoda obleči.. Je treba šparati za "boljše priložnosti"!

In kdaj naj bi bile te priložnosti?

Neuporabne stvari moramo sproti čistiti iz našega življenja, zato da lahko vso svojo skrb posvetimo dragocenim stvarem...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...