Viktorji - Podelitev nagrad ali politična propaganda?

Zapis iz dne 18. 3. 2012

Dokler si nismo ogledali letošnje podelitve, smo jih dojemali kot podelitev nagrad tistim, ki so v preteklem letu dosegli kaj na filmskem, televizijskem, radijskem in glasbenem področju. Toda letos je bila prireditev bolj kot to politična propaganda v smislu "Družinski zakonik - glasujmo za" na eni strani in "Homoseksualci niso ljudje" na drugi. Na tretji strani pa se najde "Levica je kul, desnica ne".

Začelo se je z Borisom Kobalom, ki je prišel na oder oblečen v majico z velikom napisom ZA.. In se v svojem klobasanju vrtel okoli zakonika. Ničesar pa ni upal povedati naravnost. Si je pa v določenih trenutkih popravil jakno tako, kot bi želel skriti napis. Njegove geste so jasno in glasno sporočale: "OBKROŽI ZA!"

Slon in Sadež sta svoje sporočilo IZTREBIMO HOMOSEKSUALCE (predvsem vse moškega spola) lično zapakirala v premiero filma, katerega naslov se začne s GAY... V njem je bila dotična skupina predstavljena kot skupina ogromnih pošasti, podobnih dinozavrom, ki prihajajo iz vesolja in kradejo otroke iz normalnih družin itd.

Nekateri si niso mogli pomagati, da ne bi omenjali Simšičevega spričevala in Janševega mandata za sestavo vlade, ki ga je dobil tako, da ni zmagal na volitvah (čeprav sem sama vedno mislila, da gre za volitve, ki določajo število poslancev iz posamezne stranke v koalicijo in ne določajo mandatarja).

Ana Liza kot ponavadi ni vedela, kaj bi sploh povedala, zato se je vrtela okrog svoje "none" in "nonota", ki imata takšno in drugačno mnenje o zakoniku (a sem kdaj omenila, da tega lika ne morem vidit, ker mi je preveč antipatična?).

Kobal se je spustil še v nekakšno žaljenje krščanske vere. V smislu: "konec koncev je sumljivo tudi to, da je Jezus imel dva očeta... in to, da tudi v nebesih tvorijo družino trije moški - Oče, Sin in Sveti Duh."

In da ne pozabim še "vrhunske" šale Slona in Sadeža na račun Gojčeve disleksije.. In majhnosti igralca Matjaža Javšnika. Sprašujem se, ali sta bila ta dva že v naprej opozorjena, da bosta izpostavljena na tak način. Ko je za trenutek pokazalo Javšnikov obraz ni bilo videti, da bi bil pripravljen na šalo. 

Edini, ki je svoje vodenje izpeljal brez političnih opazk je bil Janez Hočevar Rifle in njemu vsa čast!

Nekaj dni pred Viktorji se je govorilo, kako posebna bo letošnja prireditev, kako nas bo od navdušenja prilepilo na stol. Marsikomu je zadnjico res kam prilepilo, ampak kvečjemu na WC školjko, da se je znebil vsega tega sranja, ki so nam ga servirali.
TV Slovenija pa sedaj igra največjo žrtev. Češ kako niso vedeli za scenarij in da je bila njihova naloga samo snemanje in prenos.. Super! Ne bom sodila, ker ne vem, kaj je bilo v resnici.. Toda vsem nastopajočim je moral nekdo vsiliti vsaj temo nastopa - če jim ni kdo celo napisal celega scenarija. Me pa čudi kako to, da vsaj nekateri izmed njih niso odklonili sodelovanja.

Zjutraj mi je Filip rekel, da na internetu dežujejo pohvale. Sprašujem se, kam smo prišli, da se ljudem zdi to presežek, da uživajo v takšnih "šalah". In sprašujem se, kje so časi Viktorjev, ko so bili NEDOLŽNO smešni. Kje so voditelji, kot so Jurij Zrnec, Tjaša Železnik, Lucija Ćirović, Pižama, Emeršič in njim podobni???

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pesnik in njegova pesem, ki prebudita

Dan pričakovanja..

Sposodim si :)...